Kampányrendezvény - Derecske

Bordán Szabolcs polgármester rövid köszöntőjében kiemelte a mozgás fontosságát és sport szeretetét. Elmondta, hogy Derecskén is nagy hagyománya van a sportnak és a sportolási lehetőségek száma is
egyre növekszik.

A Téglás Városi Sportegyesület rendezvényén a felnőtt lakosságot célozták meg. A Széll Gábor kungfu mester és csapata által vezetett önvédelmi bemutató, és a derecskei Bodyream Street Workout előadásain túl, nem csak helyiek mutatták meg, mit is gondolnak ők a mozgás szeretetéről.


A téglási DFDC csapat tánc-bemutatója és a Derecskei Labdarúgó Sport Egyesület pontrúgó játékán túl díszvendégként jelent meg a többszörös Világjátékok győztes, több mint százszoros bajnok uszonyosúszó, a Debreceni Búvárklub fiatal tehetsége, Senánszky Petra, aki a sport szeretetére és a kitartó munka eredményességére hívta fel a figyelmet. A nap kiemelt programja a Katus Attila által tartott motivációs előadás és az utána bemutatott közös edzés. Katus Attila határozott szavain és őszinte megnyilvánulásain túl, talán nem is lehetne jobban bemutatni a mozgás szeretetét annál, hogy a fitnesz edző lábmerevítővel, törött lábbal tartott edzést.

Az augusztusban indult, három megyét magába foglaló kampánysorozat során már második alkalommal várták hiába a Loki ikonját. Dombi Tibor sajnálatos módon előző nap visszamondta a megjelenést. Hiányát, a szervezők ilyen rövid időn belül már nem tudták pótolni.

A rendezvény megálló-helyszínt biztosított a Berettyóújfaluból indult, közel negyven fős kerékpártúrának, amihez a helyiek közül is sokan csatlakoztak. Szintén egy időben, az edzőpályán kapott helyet egy olyan kispályás labdarúgó mérkőzés, ahol a derecskei Vamos-Premium Mir Kebab csapata a Nagyszalontáról érkező Szivacsok csapatát fogadta. A mérkőzés kellemes fáradtsággal és a helyiek győzelmével záródott.

A kampány, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörű településén folytatódik egy gyalogtúrával. A húsz hónapos projekt során, jövő októberben kerékpártúrára invitálják a derecskeieket. A derecskei rendezvényen 175 fő vett részt.

Súlyemelő Szakosztály

  • Vezetője: Nagy László
  • E-mail:
    nagylaszlo60@citromail.hu, nagy.laszlo@teglasvse.hu

Labdarúgás Szakosztály

  • Vezetője: Szabó Imre
  • Telefon: 06-20-358-5808
  • E-mail:
    szabo.imre@teglasvse.hu

Kézilabda Szakosztályvezető

  • Vezetője: Karsai Katalin Csilla
  • Telefon:06-20-583-6464
  • E-mail:
    karsaikata@gmail.com, karsai.kata@tegalsvse.hu